- Olması Gereken Değer: Kontrol edilecek olan niteliğin olması gereken değeridir. Örneğin, bir daire plakanın çapı 130 cm olmalıdır.
- Tolerans %: Olması gereken değerin ne kadarlık bir yüzde için sapabileceği bilgisidir. Örneğin, %3.
- Kontrol Sayısı: Bu kontrolün kaç kez yapılması gerektiği bilgisi bu alanda belirtilir. Örneğin, 2.
Özel Kod ile hangi Operatör‘ün hangi işlem için Kalite Kontrol yaptığını belirtmek, sonrasında da Muhasebe‘de personelin çalışma alanları ve saatlerini belirlemek için kullanılması gerekmektedir.
Üretim başlamış, İş Emirleri‘ nden Operatör Hareketleri Oluşturulmuştur. Akabinde bu hareketlere [F9 Kalite Kontrol Fişi Ekle] Butonu ile harekete bağlı olan bir fiş eklenir.
Kalite Kontrol Fişi içerisinde, Tarih, Saat, Fiş Kodu, Açıklama, Operatör Hareket Kodu, KK Özel Kodu, Kontrol Operatörü, Ölçülen Değer alanlarının doldurulması gerekmektedir. Özellikle Operatör Hareket Kodu, KK Özel Kodu, Kontrol Operatörü alanları, Bilgi paneli içindeki kontroller sırasında yapılacak karşılaştırma için gerekli üretim bilgilerin gelmesine yarar, Ölçülen Değer ile de karşılaştırılacak bilgi girilmiş olur. Bunlar tam olarak doldurulduğunda; Ana Malzeme, Kalite Kontrol Kartı, Olması Gereken Değer, Tolerans %’si, Kat Sayısı alanlarını önce tanımlanan kartlardan getirmek ve karşılaştırma işlemini yapmaktadır.