E-Faturaya Geçiş Maliyetleri Azaltıyor, İşleri Kolaylaştırıyor

Tarih: 28 Aralık 2023    Kategoriler: Bizden Haberler   

E-Faturaya Geçiş Maliyetleri Azaltıyor, İşleri Kolaylaştırıyor

İşletmeler e-fatura kullanarak hem zaman hem de maliyet avantajı elde edebiliyor.

DİA Yazılım Genel Müdürü Suha Onay, efaturaya geçen işletmelerin maliyetlerinin azaldığını ve işlerinin kolaylaştığını açıkladı.

DİA Yazılım Genel Müdürü Suha Onay; e-dönüşümün işletmelere hem maliyetlerden hem de zamandan tasarruf edebilme imkanı sağladığını belirterek, “Günümüzde bir matbu faturanın gönderim maliyeti oldukça yüksekken, e-fatura gönderen işletmeler için maliyetler çok daha düşük oluyor. Aynı şekilde e-fatura, normal faturaya göre çok daha kolay oluşturulup gönderilebiliyor. Hatta bulut teknolojisi ile istenilen her yerden, mobil cihazlar üzerinden e-fatura hazırlayıp göndermek de mümkün oluyor. Elbette e-fatura kesen işletmeler için satış, tahsilat gibi çok sayıda süreç de hızlıca gerçekleşiyor. DİA Yazılım olarak bu yüzden işletmelere zorunluluk kapsamına girmeseler bile e-dönüşüme adım atmalarını tavsiye ediyoruz.” dedi.

İşletmelerin e-fatura zorunluluğuna dahil olup olmadığını öğrenme noktasında sorunlar yaşayabildiğinin de altını çizen Onay, “Çoğu şirket sahibi için e-fatura mükellefi olup olmadığı ve e-fatura kullandığında hayatlarında neler değişeceği tam bir soru işareti. DİA Yazılım e-fatura geçişine özel hazırladığı https://www.efaturazorunlulugu.com web sitesi ile işletmelerin merak ettiği her türlü soruya cevap veriyor. Sitede e-fatura geçişine ilişkin her türlü bilgiye ulaşırken, cevaplayacağınız kısa bir testin sonucunda işletmenizin e-faturaya geçip geçmeyeceğini öğrenebiliyorsunuz.

Diğer bir yandan biliyoruz ki, e-dönüşüme ilk adımı atacak işletmeler için bazı donanım maliyetleri göz korkutucu olabiliyor. Yüzde yüz bulut teknolojisini kullanan bir yazılım seçilmesi halinde, donanım yatırımı yapmadan ERP programı kullanılabiliyor ve DİA gibi aynı zamanda GİB özel entagratörü de olan bir ERP programı ile çalışıldığında e-dönüşüm süreçlerinde bulut teknolojisi nedeniyle maliyet avantajı da sağlanabiliyor. İnternetin olduğu her yerden ister mobil, ister masaüstü cihazlardan kolayca kullanmak da mümkün oluyor. Şirket içerisinde server kurma ya da sadece program için bilişim teknolojileri elemanı çalıştırma gibi maliyetler oluşmuyor.” şeklinde konuştu.

DİA Yazılım AŞ: 2004 Yılında KOSGEB Teknoloji Geliştirme Desteği ile ODTÜ Teknokent’te kuruldu. Ticari yönetim sistemi olarak her sektörden KOBİ’nin iş yönetim süreçlerini kontrol ve takip etmelerini sağlayan, birbirine entegre çalışan ticari yazılımlar için çalışmaktadır. TÜBİTAK ve Avrupa Birliği destekli uluslararası Ar-Ge projelerinde yer alarak sürekli Ar-Ge yeteneğini geliştirmektedir. Kurumsal Kaynak Planlama (ERP) yazılımı olarak, muhasebeden üretime, stok-depo yönetiminden diğer tüm satış ve satın alma süreçlerine kurumların iş süreçlerine verimlilik ve hız katmayı amaçlayarak yola çıkmıştır. Tamamen DİA Yazılım AŞ. tarafından geliştirilmiş özel bir altyapı üzerinde ve bulut teknolojisi ile çalışan DİA, SaaS (Software As A Service – Hizmet Olarak Yazılım) modeliyle pazarlanmakta ve KOBİ’lerin maliyetlerini düşürmekte, verimliliklerini artırmaktadır.

Son Eklenen 5 Haber