17 - Çözüm Ortakları Dökümanları

CepteApp – DİA Entegrasyonu

272 görüntüleme 5 Haziran 2023 Güncellenme: 5 Haziran 2023 1

CEPTE APP – DİA ENTEGRASYONU

UYGULAMA HAKKINDA

Cepte App, DİA İnteraktif ürünü olan E-Fatura mükellefi olsun olmasın tüm DİA müşterilerinin kullanabileceği faydalı ve pratik bir uygulamadır.

Uygulama, tüm kullanıcılar için şu özellikleri içermektedir:

• İptal ve itiraz taleplerinin yönetimi,
• Gelen E-Arşiv faturaların temel bilgilerinin görüntülenmesi,
• Gelen E-Arşiv faturalar Cepte App kullanıcısı tarafından kesilmişse PDF olarak erişim,
• Gelen E-Arşiv faturaların DİA’ya işlenip işlenmediğinin kontrolü,
• Gelen E-Arşiv faturaların ister cari kart bazında ister program bazında tanımlanan stok veya hizmet kartlarıyla DİA’ya işlenmesi,
• Elektronik tebligatların görüntülenmesi ve paylaşılması,
• Vergi borçlarının görüntülenmesi ve paylaşılması,
• Vergi levhalarının görüntülenmesi ve paylaşılması,
• Beyanname ve tahakkukların kontrolü, görüntülenmesi ve paylaşılması,
• Borç ve mükellefiyet yazısı talebi, görüntülenmesi ve paylaşımı,
• GİB’e verilen dilekçelerin sonuçlarının takibi,
• POS cihazlarına ait raporların görüntülenmesi ve paylaşılması,
• POS banka raporlarının görüntülenmesi ve paylaşılması.

Uygulama E-Fatura mükellefi olmayan kullanıcılar için ayrıca şu özellikleri içermektedir:

• DİA’da kesilen faturaların GİB E-Arşiv portala otomatik olarak aktarılması,
• GİB’e aktarılan E-Arşiv faturaların imzalanması,
• GİB’e aktarılan E-Arşiv faturaların otomatik olarak alıcıya gönderilmesi,
• GİB’e aktarılan E-Arşiv faturaların görüntülenmesi ve paylaşılması,
• GİB’e aktarılan E-Arşiv faturaların iptal, itiraz ve silinmesi işlemleri,
• GİB’e aktarılan E-Arşiv faturaların toplu indirilmesi, toplu PDF’e dönüştürülmesi, tutarların toplu şekilde Excel raporu haline getirilmesi.

Yukarıda belirtilen özelliklerin dışında bayi ve müşterilerden gelen geliştirme talepleri, DİA ve tarafımızca uygun görülmesi halinde uygulamaya eklenmektedir.
Uygulama içerdiği pratik özelliklere her yerden erişilebilmesi için Masaüstü ve Mobil olarak tasarlanmıştır.
Uygulama, kullanıcı dostu arayüzü ve sezgisel altyapısı ile kullanıcıyla bütünleşerek sadakat programları ve promosyonlara ihtiyaç duymadan müşteri bağlılığı yaratır. Bu da uygulamayı DİA bayileri için avantajlı bir ürün haline getirmektedir.

1. Kurulum
Uygulama telefonlara Apple Store, Google Play veya Huawei App Gallery üzerinden, bilgisayarlara Web sitesi üzerindeki linkten indirilir.

DİA sunucu, web servis kullanıcı adı ve parola ile programa ilk kez giriş yapıldığında otomatik olarak 30 günlük demo başlatılır. Demo kullanımı yalnızca sunucudaki tek bir firma için geçerlidir.

Program ilk açıldığında GİB kullanıcı adı ve parolanızı girmeniz için profil sayfanızı açar. Bu bilgiler girilmeden programa devam edilmez. Kurulum için bunun haricinde yapılacak bir işlem yoktur.

Masaüstü Ekran Görseli

Mobil Ekran Görseli

2. DİA’da kesilen faturaların GİB İnteraktif Portal’a gönderilmesi

E-Arşiv fatura uygulamasına dahil olmayan mükelleflere vergi mükellefi olmayan nihai tüketicilere yapılan satışlarda vergiler dahil toplam tutarın 5.000 TL’yi, vergi mükelleflerine düzenlenenler açısından 2.000 TL’yi aşması halinde kağıt fatura yerine E-Arşiv fatura düzenleme zorunluluğu getirilmiştir.

DİA kullanan ve E-Fatura mükellefi olmayan müşterilerin DİA’da kestikleri faturaları GİB E-Arşiv portala otomatik olarak aktarabilmeleri ve imzalayabilmeleri için DİA Gönderilecek Faturalar ekranında gönderilmek istenen faturalar seçilir ve Gönder’e basılır.

Masaüstü Ekran Görseli

Mobil Ekran Görseli 

         3. GİB İnteraktif Portal’a gönderilen faturalarla ilgili işlemler

DİA’dan GİB İnteraktif Portal’a aktarılan faturalarla ilgili işlem yapmak için Düzenlenen Belgeler ekranına girilir. Bu ekrandan gönderdiğiniz faturaları imzalama, görüntüleme, paylaşma, silme, iptal ve itiraz talebi işlemleri yapılabilir.

Masaüstü Ekran Görseli 

Mobil Ekran Görseli

 

4. İptal ve İtiraz taleplerinin yönetilmesi

Bilindiği gibi E-Arşiv fatura iptal ve itiraz talepleri ve bu taleplerin onaylanması GİB İnteraktif fatura portalı üzerinden yapılmakta. İptal İtiraz Talepleri ekranı kullanılarak iptal ve itiraz taleplerini kabul edebilir veya reddedebilirsiniz.

Masaüstü Ekran Görseli

Mobil Ekran Görseli

5. Adınıza kesilen faturalarla ilgili işlemler

E-Arşiv faturalar E-Fatura gibi sisteme yansımamakta ve bu durum faturadan haberdar olmamamıza, neticesinde de ödemelerin planlanmasında ve beyannamelerin hazırlanmasında problem yaratabilmektedir.

Adıma Düzenlenen Belgeler ekranıyla ister GİB İnteraktif portaldan ister entegratörlerden olsun adınıza kesilen E-Arşiv faturalardan haberdar olabilirsiniz. Bu alanda faturaların sadece başlık bilgileri alınabilmektedir. Ancak E-Arşiv faturayı kesen firma Cepte App müşterisi ise faturanın PDF haline de erişilebilmektedir.

Bu ekranda faturaların başındaki yeşil ikon faturanın DİA’ya işlendiğini, kırmızı ikon ise faturanın DİA’ya işlenmediğini gösterir.

DİA’ya işlenmeyen faturaları ister cari kart bazında ister program bazında tanımlanan stok veya hizmet kartlarıyla tek tuşla otomatik olarak içeri alabilirsiniz.

Masaüstü Ekran Görseli

Mobil Ekran Görseli

6. Elektronik Tebligatlar

Gelir İdaresi Başkanlığı, Ticaret Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Vergi Denetim Kurul Başkanlığı, İçişleri Bakanlığı, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından gönderilen elektronik tebligatları görüntülemek ve paylaşmak için Tebligatlar ekranı kullanılır.

Masaüstü Ekran Görseli

Mobil Ekran Görseli

7. Vergi Borçları

Firmaya ait vergi borçları Vergi Borçları ekranından takip edilebilir. Borçların başındaki yeşil ikon borcun son ödeme tarihinin henüz geçmediğini, kırmızı ikon ise vergi borcunun gecikmede olduğunu göstermektedir.

Masaüstü Ekran Görseli

Mobil Ekran Görseli

8. Vergi Levhaları

Firmaya ait vergi levhalarına ihtiyaç duyulduğunda Vergi Levhaları ekranından ulaşılabilir.

Masaüstü Ekran Görseli

Mobil Ekran Görseli

9. Beyanname ve Tahakkuklar

Firmaya ait tüm beyanname ve tahakkuklara Beyanname ve Tahakkuklar ekranından ulaşılabilir. Bu sayede beyannamelerin kanuni süre içerisinde verilip verilmediği takip edilebilir, tahakkuk fişlerine ulaşılabilir ve paylaşılabilir.

Masaüstü Ekran Görseli

Mobil Ekran Görseli

10. Mükellefiyet ve Borç Durum Yazıları

Firma borcu yoktur yazısına ihtiyaç duyduğunda uygulama üzerinden Borç Durum Yazısı talebinde bulunulabilir, başvuru sonucunda çıkan yazı yine uygulama üzerinden alınıp paylaşılabilir.

Masaüstü Ekran Görseli

Mobil Ekran Görseli

11. Dilekçeler

Firmanın GİB’e verdiği dilekçeler ve sonuçları Dilekçeler ekranından takip edilebilir. Bu ekrandan yeni dilekçe talebi yapılmamaktadır.

Masaüstü Ekran Görseli

Mobil Ekran Görseli

12. POS Cihazları ve POS Banka Raporu

Firma, POS cihazları ve POS banka hesaplarıyla ilgili dökümleri POS Cihazları ve POS Banka Raporu ekranlarından ulaşabilir.

Masaüstü Ekran Görseli

Mobil Ekran Görseli

 

13. Versiyonlar Paketler ve Fiyatlar

Cepte App DİA İnteraktif ürünü Windows, Android ve iOS olarak hazırlanmıştır. Mobil versiyonlara App Store, Google Play ve Huawei App Gallery üzerinden, Windows sürümüne https://cepte.app web sitesi üzerinden ulaşılabilir. Ayrıca tüm versiyonlara yine web sitesi üzerinden ulaşılabilmektedir. Ürünün MacOS ve Linux sürümleri şu an planlanmamaktadır.

Cepte App DİA İnteraktif ürünü kullanıcıya aşağıdaki paketlerle sunulmaktadır. E-Fatura paketi DİA kullanan E-Fatura mükellefleri, E-Arşiv paketleri ise DİA kullanan ancak E-Fatura mükellefi olmayıp kağıt fatura veya GİB E-Arşiv portal kullanan mükellefler içindir. E-Arşiv paketlerinde limit yıllık 3.000 fatura olarak belirlenmiştir. Bunun üzerinde işlem hacmi olan firmaların E-Fatura mükellefi olmaları beklenmektedir. Firmanın yıllık fatura limitini aşmasına %10 oranında izin verilmektedir. Örneğin E-Arşiv paketi kullanan müşterinin yıl sonu kestiği faturaların toplamı en fazla 3.300 adet olabilir.

Ürün yıllık kiralama şeklinde sunulmaktadır. Müşteriler ürünü satın almamakta ve yalnızca lisansları süresince kullanım hakkına sahip olmaktadırlar. Cepte App markası 1923 Plus Yazılım Reklam Kreatif Danışmanlık Tic. Ltd. Şti.’nin tescilli markası olup firma lisans yenilememe ve ürünü sonlandırma hakkını saklı tutar. 2023 yılı içinde aşağıdaki fiyat tablosu geçerli olacaktır. Yıllık yenilemelerde belirlenecek fiyat DİA’nın ürünlerine yapacağı zam oranıyla aynı olacaktır.

 

Paket Yıllık Fatura Limiti Yıllık Fiyat (KDV Hariç)
E-Fatura Paketi 0 2.000 TL
E-Arşiv Paketi 3.000 2.000 TL

 

Yardımcı oldu mu?